Tyxo.bg counter Помощ при пътуване - Медицински разноски
Еднократно пътуване

Когато пътувате по света, по бизнес или на почивка, с приятели, със семейството или сами, ще имате нужда от застраховка за пътуване в чужбина - "Помощ при пътуване".

Обикновено вече всички застраховки се предлагат с 24 часов осигурен асистанс Използването на асистиращата компания означава, че където и да се намирате в чужбина, ще имате към кого да се обърнете, ако ви потрябва помощ. Тя е международен партньор на застрахователя, а координатите й обикновено са изписани на корицата на полицата, а операторите говорят български. При нужда е необходимо да позвъните на посочените в полицата номера по всяко време на денонощието и ще бъдете насочени към съответно лечебно заведение, където няма да ви се наложи да заплащате нищо – разходите ще бъдат директно покрити според условията на застраховката ви.

В зависимост от застрахователната компания застраховката покрива различни комбинации от покрити рискове като основният пакет обикновено включва медицински разноски за амбулаторно лечение и хоспитализация, както и репатриране. Към основният пакет могат да се добавят и допълнителни покрития като: кражба и загуба на багаж, правна защита, смърт от злополука, гражданска отговорност към трети лица и други.

Застрахователните премии са различни в зависимост от избраната застрахователна сума, възрастта на пътуващия, срока на пребиваване в чужбина и дали лицето излиза в чужбина, за да работи или на почивка.

 

Често пътуващи

 Тази застраховка е предвидена за лица, които излизат често извън страната. Обикновено те се сключват за срок от една година, като в този период клиентът пътува многократно. Единственото ограничение е, че застраховката важи, ако продължителността на всяко едно пътуване не надвишава определен период - например 30, 60 или 90 дни.

 

Студенти / учащи

Тази застраховка предлага същите покрития като стандартната застраховка Помощ при пътуване в чужбина.
Някои застрахователни компании предлагат преференциални условия за студенти и учащи в чужбина.

 

Временно пребиваващи

По този продукт се застраховат чужденци и лица без българско гражданство, които краткосрочно пребивават в страната или преминават транзитно през нея.

Застраховката е валидна само за територията на Република България. Покрити рискове по застраховката са медицинските разноски вследствие злополука или акутно заболяване, включително спешно зъболечение, репатриране и смърт вследствие злополука.

 

Медицински застраховки

Медицински застраховки Пътуванията в чужбина са незабравимо преживяване и за да бъдете спокойни, сключете застраховка "Помощ при пътуване". Тя ще Ви осигури финансова и друга помощ за получаване на навременна медицинска помощ при престой в чужбина. Нашите консултанти ще Ви препоръчат най-подходящата за Вас!